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自然科学系 農学部 #学術雑誌論文

中国大都市における外食消費行動の分析 : 北京市の住民調査から

AI解説:
中国では1970年代末の「改革開放(中国が1978年以降に実施した経済の自由化政策で、これにより市場経済が導入され、外国との経済交流が活発になりました。)」以降、経済が発展し、人々の収入が増えたことで、特に都市に住む人々が外食をする機会が増えました。例えば、1995年には外食の割合が9.1%だったのが、2009年には21.8%にまで上昇しました。しかし、最近では外食の増え方が鈍くなっている兆しがあります。この研究では、外食の全国的な動向を調べるとともに、北京市の4つの地域で住民アンケートを行い、世代ごとにどのような外食の特徴があるのかを調査し、今後の展望を明らかにすることを目的としています。
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著者名:
桂 棽棽, 伊藤 亮司, 青柳 斉
掲載誌名:
農林業問題研究
巻:
48
号:
3
ページ:
374 - 385
発行日:
2012-12
著者による要約:
This study on the outside dining patterns of tuban citizens of various age groups in Beijing has clarified the following points. First, among menu choices when dining out, there is a preference for traditional Chinese foods, particularly among the middle-aged and elderly. On the other hand, the younger generation winbits a marked preference for fast food and rice bowls. Second, individuals in their 20s and 30s utilize a wide range of ouLside dining establishments, from fast food restaurants aimed at the general public to upscale hotelrestaorants and testaoraTits serving international calsine. Also, the younger generation Lends to have a sense of
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