論文詳細

人文社会科学系 大学院現代社会文化研究科 #紀要論文

モンゴルにおける乳製品の需要と供給

AI解説:
モンゴルは大国ロシアと中国に接する内陸国であり、広大な国土と豊富な家畜を持つことから伝統的に畜産業が主要産業として発展してきました。しかし、1990年の市場経済への移行以降、国営の畜産業や乳製品産業が民営化された結果、資本や技術力の不足により国内生乳の供給が減少し、需給不均衡が生じました。本論文の目的は、モンゴルにおける牛乳と乳製品の供給体制と需要動向を概観し、都市の食生活における消費構造の変化を考察することです。また、「民営化・私有化」がモンゴルの社会や伝統的な畜産業にどのような影響を与えたかを明らかにすることも目的としています。
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著者名:
バトスーリ ムングントウヤ
掲載誌名:
現代社会文化研究
巻:
66
ページ:
89 - 106
発行日:
2018-03
著者による要約:
The purpose of this paper is to know the ways that will help revive the production of Mongolian dairy foods. Within this framework, the effects of the transition from socialism to capitalism on the Mongolian dairy foods industry have been analyzed. Focusing on the supply of the domestically produced dairy products which made from domestic materials, we found that in order to revive domestic production, not only production technology, but also the management system of the industry, the social infrastructure such as transportation and industrial policies should be modernized.
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